Vad är en ip extender?

Desktop-over-IP

En IP extender gör det möjligt att ansluta en eller flera arbetsplatser till en dator på vilket avstånd som helst. Tangentbord, skärm, mus, portar osv kan användas och anslutas. Även t.ex. mikrofon och kameror.

IP-extenders är LAN anslutna moduler som kan användas på nästan alla typer av kablage för att transparent köra Ethernet-kommunikation bortom IEEE 802.3 specen med dess begränsningar i avstånd runt 328 fot eller 100 meter.

IP-extenders kan kommunicera över längre avstånd, med högre hastighet och mellan punkt till punkt eller kluster av IP-extenders på ett mycket kostnadseffektivt sätt. IP-extenders kan ses som nätverkets förlängare. Som LAN förlängare, Ethernet repeater, CAT5 Extender-enheter, Ethernet-brygga, nätverksbrygga och Ethernet kabel förlängare och använda en mängd olika överföringtekniker över fysiska media som koppar eller fiber.

Tekniker som ofta används i Ethernet-tillägget är: VDSL (mycket snabb DSL), en xDSL-teknik som tillhandahåller data och röstöverföring upp till 52 Mbit/s nedströms och 12 Mbit/s uppströms. För närvarande är den standard VDSL använder upp till 4 olika frekvensband, två för uppströms och två för nedströms.

En modulationsteknik som standard är antingen QAM (Quadruple amplitud modulering) eller DMT (flerverkande modulering) som inte är kompatibla, men har liknande prestanda. Den nu oftast använda tekniken är DMT. VDSL är lämplig för applikationer såsom HDTV, samt telefonitjänster (Voice over IP) och allmän tillgång till Internet via en enda anslutning. En ny VDSL-standard finns nu som heter VDSL2 som levererar data och röstöverföring på teoretiska maximalt 250 Mbit/s med full duplex.Ladda ner PDF

Kontakta oss för mer information och prisuppgift